Puijon urheilulaaksosta hyvinvoinnin keskus

Puijo Areena käynnistää Puijon urheilulaakson rakentamisen

Kuopion kaupungin tavoitteena on Puijon urheilulaakson yleissuunnitelman mukaisesti kehittää aluetta ulkoilu-, virkistys- ja tapahtumapaikkana sekä vahvistaa Puijon alueen brändiä.

Puijosta halutaan kehittää yhdessä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa vetovoimaista, ympärivuotista käyntikohdetta kotimaisille ja ulkomaisille kävijöille. Suunnitelmissa on rakentaa Puijosta aktiivinen hyvinvoinnin keskus, joka toimii liikunta-, ulkoilu-, virkistys- ja tapahtumapaikkana, jossa voidaan järjestää jatkossa myös suurtapahtumia. Alueen olemassa olevia toimintoja halutaan vahvistaa, ja sinne pyritään löytämään uusia, houkuttelevia toimintoja, jotka palvelevat kaikenikäisiä liikkujia.

Ajankohtaista-osiosta löydät Puijon aluetta ja Puijo Areenaa koskevia uutisia

Ajankohtaista

Puijon urheilulaakson visio

Puijo on ympärivuotinen, kaikenikäisille suunnattu aktiviinen tapahtuma- ja kohtaamispaikka, jossa yhdistyy innovatiivisella tavalla ainutlaatuiset luontoarvot, esteettisyys ja aktiivinen harrastaminen. Tavoitekohderyhmiä ovat lapset, nuoret, aikuiset, seniorit, tapahtumakävijät, urheiluseurat ja matkailijat.

Puijon urheilulaakson suunnitelmat etenevät

Puijon urheilualueen yleissuunnitelma on tehty vuonna 2015, ja se on ohjannut nykyistä Puijon urheilulaakson teema- ja toteutussuunnittelua. Kuopion kaupunki on kerännyt syksyllä 2017 suunnitelmien viimeistelyä varten mielipiteitä avoimella kyselyllä Puijon urheilulaakson teemasuunnitelmasta.

Voit tutustua alueen suunnitelmiin alla olevista linkeistä:

Puijon urheilulaakson teemasuunnitelma

Puijon urheilulaakson yleissuunnitelma

PUIJON URHEILULAAKSON TEEMASUUNNITTELU VIIMEISTELLÄÄN SYKSYLLÄ 2017
JA SIINÄ HUOMIOIDAAN ALKUSYKSYLLÄ TOTEUTETUN KYSELYN PALAUTE

Alueen liikennejärjestelyt työn alla

Puijon urheilulaakson kehittäminen ja Puijo Areena lisäävät merkittävästi alueen liikennettä. Myös turvalliseen liikkumiseen alueella tullaan kiinnittämään erityistä huomioita, koska Puijo Areenan käyttäjistä iso osa on lapsia ja nuoria.

Kaupunki tarkentaa syksyn 2017 aikana suunnitelmia alueen pysäköinti- ja saattoliikenteestä sekä katu- ja pysäköintialueista. Kaupungin suunnitelmiiin on mm. lisätty kevyen liikenteen väylä Suurmäentien rampille asti ja Suurmäentielle tulee uudet katuvalaisimet.