Kotimainen ja kansainvälinen tapahtumakeskus

Ympärivuotinen käyntikohde

Puijo Areena tulee toimimaan tapahtumakeskuksena Puijon urheilualueella järjestettäville kotimaisille ja kansainvälisille tapahtumille.

Puijosta halutaan kehittää yhdessä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa vetovoimaista, ympärivuotista käyntikohdetta kotimaisille ja ulkomaisille kävijöille. Suunnitelmissa on rakentaa Puijosta aktiivinen hyvinvoinnin keskus, joka toimii liikunta-, ulkoilu-, virkistys- ja tapahtumapaikkana, jossa voidaan järjestää jatkossa myös suurtapahtumia.

Puijolla on tärkeä merkitys Kuopion kaupungille
suurtapahtumien tapahtumapaikkana.

Puijo on merkittävä talviurheilukeskus

Puijolla on harrastettu kelkkailua, hiihtoa ja mäkihyppyä 1900-luvun alkupuolelta lähtien. Puijon urheilulaakso on toiminut monien tapahtumien näyttämönä. Puijon talvikisoilla on pitkät, 1930-luvulle ulottuvat perinteet.

Kansainvälinen harjoituskeskus

Puijo Areenan tekee houkuttelevaksi kansainväliseksi harjoitus-, leiri- ja kisapaikaksi esimerkiksi maastohiihdolle, mäkihypylle ja yhdistetylle erityisesti se, että majoitus ja ruokailu sijaitsevat laji-, suoritus- ja oheisharjoittelupaikkojen välittömässä läheisyydessä.  Tällöin aikaa säästyy harjoittelulle ja levolle eikä eri kohteiden välillä siirtymiseen mene aikaa.

Urheilulaakso palvelee myös luonnonsuojelualueelle sekä luontopoluille
suuntautuvaa luontomatkailua ja -retkeilyä.

Puijon torni houkuttelee matkailijoita

Matkailullisesti Puijon merkittävimmät toiminnat liittyvät edelleen Puijon tornin käyttöön sekä erilaisiin urheilutapahtumiin. Tällä hetkellä Puijon tornissa käy vuosittain noin 75 000 koti- ja ulkomaista matkailijaa.