Liikuntaväen pyhättö

Sisäliikunta- ja harjoituskeskus

Puijo Areena tulee toimimaan liikuntaväen, urheiluseurojen ja urheilumatkailun keskuksena.

Areena tarjoaa monipuoliset ja korkeatasoiset tilat ja oheispalvelut urheilulajien paikallisille, kansallisille ja kansainvälisille leireille, tapahtumille ja arvokilpailuille.

Yksilö- ja joukkuelajien harjoituskeskus

Monitoimiareenan suurimmat käyttäjäryhmät ovat lentopalloilijat, salibandyn pelaajat, kamppailulajien harrastajat ja teline- ja joukkuevoimistelijat. (Kuva Jari Turunen)

”Hyvinvointi on yksi Kuopion vetovoimatekijöistä tulevaisuudessa
ja Puijo Areena on tärkeä hanke kaupungin kannalta” (palvelualuejohtaja Pekka Vähäkangas)

Omat tilat kamppailulajeille

Kuopiossa harjoittelee yli tuhat eri kamppailulajien harrastajaa yhteensä 13 eri seurassa. Kamppailuseuroille Puijo Areena tarjoaa nykyaikaiset tilat ja olosuhteet viikottaista harjoittelua sekä leiri- ja kilpailutoimintaa varten.

Puijo Areenan oheispalvelut ovat käytettävissä
myös urheilulaakson ulkoilu- ja urheilualueiden käyttäjille

Huippuolosuhteet telinevoimistelulle

Telinevoimistelusali on ollut Puijo Areenan suunnitelmissa alusta asti. Areenalle on suunnitteilla kiinteä sali, jossa on naisten telineet sekä volttimonttu. Miesten telineiden kiinnityspaikat on tarkoitus sijoittaa liikuntasalin lattiaan, jolloin Puijo Areenalla voidaan järjestää sekä miesten että naisten kisoja.

Telinevoimistelu on monipuolinen laji, joka sopii erinomaisesti monen lajin oheislajiksi. Se kehittää mm. nopeutta, kimmoisuutta, tasapainoa, liikkuvuutta ja rohkeutta.

Puijon urheilulaakson yleissuunnitelmassa talviajan käyttö ja suorituspaikkojen mitoitus
on suunniteltu siten, että alueella on mahdollista järjestää
SM-, MM- ja MC-tason urheilukilpailuja pohjoismaisissa hiihtolajeissa.

Erinomaiset olosuhteet oheisharjoittelulle

Tavoitteena on tarjota kaikki urheilijan tarvitsemat harjoitustilat ja -olosuhteet samoissa tiloissa. Puijo Areenalle on suunitteilla kuntosalin lisäksi mm. juoksusuora, ryhmäliikuntasali sekä fysioterapeutin palvelut. Myös telinevoimistelusalin kanveesi ja volttumonttu ovat muiden lajien urheilijoiden käytössä.

Kiinnostuitko Puijo Areenan monista mahdollisuuksista?

Ota yhteyttä