AJANKOHTAISTA
PUIJON SUUNNALTA

Puijo Areenan arkkitehti valittu

6.10.2017
Arkkitehti Jukka Sirenin johtama helsinkiläinen toimisto Siren Arkkitehdit vastaa Puijon urheilulaaksoon rakennettavan monitoimiareenan arkkitehti- ja pääsuunnittelusta.

Siren Arkkitehdit Oy liittyy osaksi Puijo Areena -hankkeen suunnittelutiimiä. Rakennuttajakonsulttina projektissa toimii A-Insinöörit Rakennuttaminen Oy Esa Suomalaisen ja Pertti Kalevon johdolla.

”Arkkitehtikilpailuun osallistui seitsemän arkkitehtitoimistoa. Sirenin toimiston suunnittelemat Salohalli ja Vantaan Energia Areena ovat molemmat saaneet paljon kiitosta käyttäjiltä. Ne ovat valoisia toisin kuin useimmat urheiluhallit ja myös katsojat on otettu mainiosti huomioon”, kertoo Puijo Areenan toimitusjohtaja Antti Pakkala ja jatkaa ”Jukka Sirenillä oli esitellä meille erittäin kokenut suunnittelijatiimi, joka teki vaikutuksen. Odotan erittäin suurella innolla yhteistyötä Jukan ja hänen tiiminsä kanssa”.

Korkeat vaatimukset tilojen toiminnallisuudelle

Kisakallion olosuhdejohtaja Marko Ruti kuuluu Puijo Areenan asiantuntijatiimiin. Hänellä on pitkä kokemus huippu-urheiluun tarkoitettujen liikuntatilojen suunnittelusta. Yksi Rutin viimeisimpiä projekteja on Kisakallioon rakennettu Suomen koripalloliiton valmennuskeskus Susi Training Center.
Ruti on asettanut Puijo Areenalle korkeat vaatimukset erityisesti toiminallisuuteen liittyen. ”Puijo Areenan kaltaisen sisäliikunta- ja harjoituskeskuksen suunnittelu edellyttää erittäin vahvaa aiempaa kokemusta liikuntapaikkarakentamisesta. Ei riitä, että Areenalle tulossa olevien lajien vaatimukset ovat tiedossa vaan on tunnettava se miten yksittäiset urheilijat, joukkueet ja yleisö käyttävät tiloja ja siirtyvät tilasta toiseen. Tämän lisäksi tilojen suunnittelussa tullaan kiinnittämään erityistä huomiota tilojen monikäyttöisyyteen ja muunneltavuuteen”, Ruti korostaa.

Puijo Areena käynnistää Puijon urheilulaakson yleissuunnitelman toteutuksen ja sen on määrä valmistua kesällä 2019.

Lisätietoja:
Antti Pakkala, toimitusjohtaja, Puijo Areena Oy, puh. 0400 446 692, antti.pakkala@puijoareena.fi

Puijo Areena
Puijon urheilulaaksoon noin kahden kilometrin päähän Kuopion keskustasta on suunnitteilla moderni ja viihtyisä sisäliikunta- ja harjoituskeskus kattavine oheispalveluineen. Puijo Areena tarjoaa korkeatasoiset olosuhteet urheiluseuroille, lajiliitoille, yrityksille sekä Puijon alueen ympärivuotisille toiminnoille ja suurtapahtumille. Puijosta halutaan kehittää yhdessä kaupungin ja muiden toimijoiden kanssa vetovoimaista, ympärivuotista käyntikohdetta kotimaisille ja ulkomaisille kävijöille. Areenan viereen suunniteltu hotelli täydentää alueen palvelukokonaisuutta.